Редактор: Виолета Николаеваe-mail: Страхът е реално състояние за всеки човек, а за

...
Редактор: Виолета Николаеваe-mail: Страхът е реално състояние за всеки човек, а за
Коментари Харесай

Огнян Стефанов: Институциите вярват, че само един дава и това е босът. За това прокурори и съдии протестират

Редактор: Виолета Николаева

e-mail: 

" Страхът е действително положение за всеки човек, а за нас е за цялото общество. От години като модел в България се проектира модел на тирания. От няколко години ръководството е структурирано по този начин, че върху страха то съумява да приложи всички свои хрумвания. " - сподели журналистът Огнян Стефанов, който гостува в предаването " Студио Хъ " по 7/8 тв. 

" Като при всяка тирания, от първите наложителни неща е тя да се наложи, това е да бъдат овладяни институциите, медиите, силовите структури - полиция, секрети служби и да се наложи един боязън у всички жители. Примерите са с хора, които познаваме и се срещаме. Страхът, че ще изгубиш работата си, е един от водещите, защото работата е методът на прехранване за съвсем всеки човек и неговото семейство. Този боязън стига до патологични промени. Много хора се опасяват от прокуратура, Министерство на вътрешните работи, полиция, служби, Национална агенция за приходите, инспекции и така нататък И не толкоз, че тези служби биха изпълнили отговорностите си, а от метода, по който биха го изпълнили. Страхът идва от тях, че тези инсттитуции силово постановат и извършват разпоредби. Не дребна част от жителите се трансформират в жертви. Те не се срещат с институциите като равни с равни.

Страхът у жителите не изключва страха в самите структури. Там са известните калинки, заемащи постове не поради познания и опит, а поради честност и преданост към ръководството и властта. Те се опасяват за местата си. Протестите на прокурори и следователи, писмата до Европейска комисия, са плод на техния под паника боязън, че може да изгубят местата си. Те знаят, че не са конвертируеми на свободния пазар. В тях е залегнало убеждението, че босът дава, а това е огромният, мощният. " - добави гостът.   
 

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР